The Power Of Strawberries

Joepie, eindelijk kunnen we terug genieten van de lekkere Belgische aardbeien. Ze zijn niet alleen extreem lekker, ze zijn ook erg gezond.

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over ‘The Power Of Citrus‘ en de reacties waren erg positief. Omdat ook deze lekkere zomervrucht eens in de kijker mag staan, volgt nu dus het tweede deel van deze reeks ‘The Power Of Strawberries’.13183048_10153730834498915_2701630_n

Goed voor het lichaam

Net zoals bij citrusvruchten zitten ook aardbeien boordevol vitamine C (64 mg per 100 gram). De vrucht is rijk aan antioxidanten die de weerstand versterken en bovendien goed zijn voor de huid, het haar en het gezichtsvermogen (verminderd de kans op vertroebeling van de lens).
De aardbei bevat appelzuur, deze zou vlekken op de tanden verwijderen en het glazuur van de tanden witter maken.

Anthocyanen, ook terug te vinden in de vrucht zijn goed voor ons kortetermijngeheugen.

Gezonde snack vol mineralen en vitaminen

Het is een ideale gezonde snack want ze zijn vezelrijk, caloriearm en bevatten weinig koolhydraten. Aardbeien remmen ook het hongergevoel af.

De vrucht zit ook vol met mineralen zoals kalium, dit is goed om de bloeddruk en de vochtbalans op pijl te houden. Verder bevat deze ook nog mangaan (essentieel voor de stofwisseling van ons lichaam), magnesium (goed voor de spierwerking) en jodium (voor de aanmaak van schildklierhormonen).
De aardbei zit ook boordevol vitaminen zoals Vit B5, B6, K en Vitamine B11. Vitamine B11 wordt ook foliumzuur genoemd. Deze is nodig voor het aanmaken van witte en rode bloedlichaampjes.

De Fragaria (latijn voor aardbei) zuiveren of detoxen bovendien nog eens het lichaam en zijn ze heilzaam voor de hersenen, het hart en de bloedvaten.

Fruit als cosmetica

Voor de beautyliefhebbers onder ons,  kan je een aardbei gebruiken als een natuurlijke lippenstift. Het vocht geeft een gezond en fris rood kleurtje aan de lippen en zoals het eerder gezegd maakt het je tanden ook witter. Een leuk extraatje dus!!13220137_10153730834463915_947950329_n

Enkele ‘Wist-je-Dat-Jes’ over de aardbei:
  • De aardbeienplant behoort tot de rozenfamilie.
  • Vroeger werd de vrucht gebruikt als medicijn.
  • De aardbei zoals wij die kennen is ongeveer 200 jaar oud.
adaygoesbyunnoticed

All photos by Adaygoesbyunnoticed©. 

Advertenties

3 gedachtes over “The Power Of Strawberries

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s